De provincie Limburg gebruikt cookies om jouw surfervaring op deze website gemakkelijker te maken. Meer info
Ga verder
PNC
hoofdinkom met logo PNC

Een nieuwe thuis voor het Provinciaal Natuurcentrum

Sinds 1998 was het PNC gehuisvest in Het Groene Huis, in het arboretum van het Domein Bokrijk. Dit gebouw barstte echter uit zijn voegen door het toenemend aantal werknemers van het PNC. Bovendien had het gebouw de tand des tijds niet overal even goed doorstaan, het oudste gedeelte dateerde van in de jaren zestig en was dringend aan renovatie toe. Kortom, het PNC was op zoek naar een nieuw(e) (t)huis om haar klanten weer op een kwaliteitsvolle manier te ontvangen.
 
De provincie Limburg kocht daarom begin 2012 het voormalige LISEC-gebouw in Craenevenne 86 in Genk. Het PNC wordt één van de diensten die er hun intrek zullen nemen. De provincie heeft het gebouw gebruiksklaar gemaakt zodat de administratie van het PNC, het Documentatiecentrum, de netwerking van LIMNET en LIKONA en het ontvangen van (school)groepen er optimaal kan verlopen.

Midden oktober nam het PNC er zijn intrek. Het PNC beschikt nu over een ruimer Documentatiecentrum, enkele polyvalente zalen voor vergaderingen, nascholingen, cursussen,... en een spiksplinternieuw veldstudiecentrum.